WAT IS HENNEP

Hennep is een variëteit van cannabis, dat wordt geteeld voor de vezel en zaden. De vezel en zaden zijn ongelooflijk waardevol en dat is de reden waarom hennep vaak wordt genoemd ‘cash crop’. Hennep is een zeer stevige plant en groeit zeer snel in heel diverse bodemgesteldheid. De teelt van hennep voor industriële doeleinden is gedaan door vele beschavingen voor meer dan 12.000 jaar. Industriële hennep was de gewenste vezel om touw, doek, papier en kleding te vervaardigen, voordat alternatieven werden ontdekt zoals kunststoffen. ​​Hoewel China al jaren de grootste hennep producent is, zijn andere landen zoals Australië en Canada hen aan het inhalen. Het is illegaal om hennep te kweken in de Verenigde Staten vanwege het marihuanaverbod. Toch is CBD in sommige staten al gelegaliseerd. Hennep is echt een geweldige plant met potentieel voor een groot aantal industrieën.

Traditioneel is de hennepvezel altijd een zeer grove vezel geweest, waardoor het zeer geschikt was voor de productie van touw, maar minder geschikt voor kleding en om te worden gedragen tegen de delicate menselijke huid. Vooruitgang in het kweken van de planten en de behandeling en verwerking van de vezels hebben geleid tot veel fijnere, zachtere hennepvezels, die ideaal zijn voor het weven van hennep kleding, stoffen en touw.

De groei van de industriële hennep in de Verenigde Staten is sterk gereguleerd, hoewel het naburige Canada met succes hennep commercieel uitnut. Sinds hennep gelegaliseerd is in Canada, is het gewas uitgegroeid tot een bloeiende miljoenen export. Hennep bouwmateriaal is een ander groeiend segment van de hennep-industrie. Canada is nu leider in de wereldwijde hennep food / gezondheidsmarkt. Canadese hennep producten zijn te vinden in de Verenigde Staten en over de hele wereld.

Naast het leveren van bruikbare vezels, heeft hennepzaad ook een hoge voedingswaarde. De plant kan worden gebruikt voor biologisch afbreekbare kunststoffen, sommige brandstoffen en diverse andere dingen. Hennep voedsel met inbegrip van hennep energierepen, hennep slasaus, hennep melk, hennep eiwit shakes, hennepolie gel caps en hennep proteïne poeder zijn slechts enkele van de producten die vandaag de dag worden geproduceerd.

Adapted from: www.en.wikipedia.org