Psoriasis behoort tot erfelijke ziekten. Het risico om het op kinderleeftijd te ontwikkelen is ongeveer 8-30% voor één zieke ouder; als beide ouders psoriasis hebben, is de kans voor het kind tot ca. 75%.

De eerste manifestaties komen vaker voor na de tienerjaren. Vóór 16 jaar begint het in 25-45% van de gevallen, in 10% begint het vóór 10 jaar en in 2% vóór 2 jaar. Congenitale psoriasis is zeer zeldzaam.

Bij kleine kinderen begint psoriasis meestal na een infectieziekte die vooral wordt veroorzaakt door streptococcus (angina). Daarom wordt het soms vermengd met de reactie op de antibiotica die worden gebruikt om de infectie te behandelen. Psoriasis is een uitslag in de vorm van tientallen tot honderden rode kleine vlekjes of puistjes met roos op het oppervlak.

Enkele tips voor ouders van psoriatische patiënten

Baden: Vergeet klassieke zeep, gebruik schoon water of milde wasgel, bij voorkeur op natuurlijke basis. Was de huid voorzichtig met wattenstaafjes, wrijf nooit over de huid.

Hydratatie: de huid heeft ook water nodig in de vorm van crèmes of balsems. Raadpleeg een arts voor een geschikt huidverzorgingsproduct.

Kalmte: de toestand van de psoriatische huid verandert afhankelijk van het psychisch welzijn. Neem vooral in de winter, wanneer de problemen erger worden, meer rust.

Dressing: synthetische stoffen horen niet thuis in de psoriatische kledingkast. Vervang het door katoen, bamboe of hennep.

Natuurlijke producten om de symptomen van psoriasis bij kinderen te verminderen:

Huid met psoriasis heeft dagelijkse verzorging nodig. Sommige crèmes en emulsies die zijn ontworpen voor jonge kinderen en werken ook vanwege de natuurlijke ingrediënten.
Natuurlijke ingrediënten zijn, in tegenstelling tot corticoïden, zelfs voor langdurig gebruik veilig.

Behandeling van de huid met conventionele cosmetica kan bijwerkingen veroorzaken, vooral bij de gevoelige kinderhuid. In tegenstelling tot natuurlijke crèmes, die voeden de zachte huid van kinderen en helpen ze jeuk en irritatie te minimaliseren. Het zoeken naar een geschikte crème of balsem een ​​constant probleem in het leven van mensen die lijden aan psoriasis.

Als u op zoek bent naar natuurlijke cosmetica voor de verzorging van een persoon met psoriasis, kunt u onze natuurlijke producten zoeken die kunnen worden gebruikt voor een betere verzorging en verlichting van irritatie.

Atopicann hennepcrème is speciaal ontworpen voor de dagelijkse verlichting van symptomen van een extreem droge huid, die ook kenmerkend is voor de atopische of psoriatische huid. De natuurlijke formule combineert ingrediënten zoals zink, colloïdaal zilver, zeezout en turf, die samen met hennepolie de huid een geweldige hydraterende en kalmerende kracht geven.

Balcann-hennepbalsem is perfect voor het dagelijks hydrateren van de huid. Deze 100% natuurlijke zalf is geschikt voor lokaal gebruik, voedt die gebieden intensief en verlicht verlichting van onaangename gevoelens van spanning en jeuk. Het laat de huid kalm, zacht en diep gehydrateerd. Het verspreidt zich goed en kan bijdragen aan de snelle vernieuwing van de huidbarrière, die de huid beschermt tegen ongewenst uitdrogen.

Bodycann shampoo en douchegel 2 in 1 voor kinderen, die dankzij zacht wassen natuurlijke stoffen en goudsbloem de jeuk, roodheid of spanning van de huid kunnen verminderen.

Bodycann Body Milk, bevat Dode Zeezout met een groot deel sporenelementen en mineralen die de huid voeden en het natuurlijke herstel bevorderen.

Hennepolie regenereert, dankzij het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren, de huidfilm effectief.